lördag 12 mars 2011

Olustigt att åka till ett land i kaos...

Hey folket!

Nu känner vi oss väldigt nöjda med våran Kinatripp, pricken över i:et sattes igår då vi såg kinesiska muren och provsmakade inget mindre än en stackars hund!


Just nu är det lågsäsong i Kina vilket har lett väldigt mycket till våran fördel, många éntrebiljetter och annat är billigare men framför allt så är det mindre turister överallt.
Kinesiska muren brukar även kalla "the great wall of tourists" eftersom det är ett sådant hav av turister som vill se den, men vi knatade runt på muren i 3 timmar nästan helt ensamma.
Den största folksamlingen vi såg samtidigt va en skolklass på tio personer. Så våran kinesiska mur-upplevelse var verkligen top notch med strålande väder hela dagen.
Till dom där hemma som inte har sett den 600 mil långa muren, åk dit nu! (och tacka oss för tipset efteråt).
I övrigt har vi hunnit se alla highlights som finns att se i både Shanghai och Beijing, i Shanghai strosade vi runt hela dagarna och besökte massa museum och annat vuxet, vi var också uppe i världens fjärde högsta byggnad på 492 meter.


Hela Shanghai vistelsen toppades genom att bli bjuden på middag hos Ingrids mormor en timmes taxitur ifrån centrum. Det va mycket intressant och eftersom mormor-Karin tidigare ar bott i Sverige
så förstod hon lite svenska. Vi fick prova på en riktig kinesisk middag med förrätt och massa nya smaker, en liten film från det kommer senare.

Efter ett nattåg på 13 timmar kom vi fram till Kinas huvudstad Beijing, eller Peking om man hellre säger det. Beijing och Peking är exakt samma ord skillnaden är att det är kantonesiska eller mandarin översatt till det latinska alfabetet, inget av dom är alltså rätt eller fel att säga.
Beijing är fullsmockat av sevärdheter och vi har bränt av dom flesta, himmelska fridens torg, os-stadion, den förbjudna staden, sommarpalatset, pärlmarknaden och den kinesiska muren står nu på våran meritlista.

På söndag morgon är det tänkt att vi ska ta oss vidare till Japan, något som vi alla har sett fram emot länge men det har ju varit skakigt i marken där så det känns väldigt olustigt att åka till ett land i kaos.

Förmodligen kommer vi få uppleva några efterskalv och Japan vistelsen blir nog inte riktigt som vi hade förställt oss, men som Jonas sa: "Vi kan ju inte alltid ha tur med vädret"

Skämt åsido så lider vi med alla drabbade och hoppas vi kan vara till hjälp.
Vi återkommer med fler uppdateringar!

Fånga dagen! Peace out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar