lördag 9 april 2011

Roadtrip!


Waddapp!

Nu är vi inne på finalen för hela resan som vi toppar med att hyra en bil i tre veckor som vi ska cruisa runt i Kalifornien med,
bl.a till Las vegas, Grand Canyon, San Diego, Los Angeles och några nationalparker som finns längs med vägarna.

Många som har rest runt i USA säger att det känns som att hoppa rakt in i en Hollywoodfilm, och vårat första möte med San francisco stämmer ganska bra in på det.
Vi kom fram ganska sent till vårat hostell där dom hade avskedsfest för en som jobbade där så hela personalen va kalasfulla, några minuter senare hörde vi en stor smäll ifrån gatan utanför där en bil hade kört rakt in i byggnaden mittemot, nån timme efter det stormade polisen in på hostellet och satte stop på festen som hade stårat ur helt och hållet.
Jag överdramatiserar det lite nu kanske, men tyyyyp

Well, San Francisco är en grymt fin stad med mycket att se. Vi hade fyra sköna dagar där och har hunnit med mycket kul. Vi tog bl.a en tur till det gamla ökända fängelset Alcatraz som ligger precis utanför SF. Under gangster-eran satt Al Capone och några andra av dom tyngst kriminella just här ock skakade galler.
Trots turistströmmen kunde man kunde leva sig in i hur det va där när man gick runt bland cellblocken och samtidigt lyssnade på en inspelning där gamla fångar och vakter berättade om tiden där och om alla rymningsförsök. "Break the rules and you go to prison, break the prison rules and you go to Alcatraz"
Vi tog också en tur till Golden gate bridge, Crookedstreet och hippiekvarteren som va fulla med graffiti och sköna människor.

Efter San Francisco packade vi vårat vrålåk till bil och körde rakt norrut till Redwood National Park där världens största träd finns, väl framme så kände man sig plötsligt väldigt liten och omgivningen väldigt stor. Otroligt mäktigt! Inga bilder eller texter kan egentligen beskriva alla mäktiga vyer och saker vi upplever, det måste ses i verkligheten.
Imorgon riktar vi Jonas näsa österut och drar till mot Yosemite , men vi kommer förmodligen göra några avstickare påvägen.
Nu ska vi fisa framför tv`n i vårat första motelstopp hittils.
Hade fint i stugorna där hemma! Puss o kram! / Jonas, Emil, Totte

Nice streetart, haightstreet, sf.

Spårvagnsåkning med våran vapendragare Oscar

En cell på Alcatraz

Cellblock D

Point reyes

Efter fyra försök lyckades vi

Ett litet träd

Jämför med snubben längst ner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar