torsdag 23 december 2010

Greetings!

Det är ju en omöjlighet att skriva en sån här blogg utan att sprida lite avundsjuka i kylan där hemma, och har ni inte blivit avundsjuka än så är det läge att bli det nu. Efter en ganska tuff restid genom Indien och Nepal så hade vi målat upp bilden av Sri Lanka ungefär som paradiset, och vi blev ändå imponerade av denna fantastiska ö.
Vi Bor nu 20 meter från stranden i ett mysigt hostel omgivet av palmträd, som kostar ca 30 kr natten.
Det är tropisk fuktig värme på ca 25-30 grader och nästan lika varmt i havet, en öl på den lilla strandbaren strax nedanför vårat boende kostar 7 kr och varje kväll har vi första parkett på solnedgången. Huvudreligionen här är buddhism och karmatänket märks tydligt på folket som alltid möter en med ett leende på läpparna.


Här finns även surfvågor i värlsklass!
Imorse när dom tre övermodiga jordenrunt-resenärerna försökte bemästra vågorna med lite surfing såg vi en jättesköldpadda titta upp en meter ifrån oss, riktigt mäktigt!
Sådär jättemycket julkänsla har vi inte fått men imorgon firar vi julafton med lite morgonsurf,sen byter vi julklappar som vi har inhandlat och avslutar med en stor barbecuefest på stranden. Inte riktigt som hemma, men det får funka

Nu tänkte även vi ta lite semester från resandet ett tag och bara njuta av den här stranden, i mellandagarna funderar vi på att ge oss ut på en tredagarstur in mot landet för att se lite landsbygd, teplantage, vattenfall, buddhastatyer, djungelsafari och allt annat som Sri lanka har att erbjuda

God jul i stugorna där hemma!!
Och va inte oroliga, det blir nog varmt tills vi kommer hem igen.

puss och kram!

2 kommentarer:

  1. Har en riktig GOD JUL och surfa lugnt!

    SvaraRadera
  2. Ha en riktigt God Jul i värmen, följer er med spänning.

    SvaraRadera