tisdag 7 december 2010

Rooftop of the world

Nepal Alltså!

Här vill jag bo! Nepal är över all förväntan!

Nu sitter vi på en mysig resturang med tänd brasa i mitten, en kopp varmt inhemskt te i handen och Himalayas bergskedja framför oss med snötäckta berg på över 8000 meter och bakom oss en stor fin sjö med ett tempel i mitten. Det är såpass varmt på dagarna så man går runt i t-shirt och blir lika imponerad varje gång man slår en glimt upp mot dom mäktiga bergskedjorna.

Vi har ca 10 dagar här i Pokhara och utnyttjar dom till fullo, igår spenderade vi förmiddagen med att paddla över Fewa Talsjön som ligger brevid vårt boende. Idag hyrde vi motorcyklar och åkte runt i bergen i några timmar, vilket va helt otroligt. Men vi kommer nog toppa den upplevelsen redan i morgon då vi alla tre ska prova på paragliding! Ingen av oss har testat det förut och vilket ställe kan vara bättre att prova på än mitt i Himalaya. Man seglar runt i det fria i 30 till 40 minuter!.
Dagen efter det delas våra vägar för några dagar, jag och Totte sticker ut på en tredagars trekking med guide medan Jonas tar en liten kayak-tur på 4 dagar. När vi samlas sen igen så ger vi oss vidare till Kathmandu med stopp för lite djungel-safari. Dom har lovat att vi kommer se Noshörning och elefant i det fria och chansen/risken att springa på en vild tiger är 50/50 :) Wildstyle.

Färden från Indien blev inte riktigt som dom beskrev med deluxe buss och 8 timmar till gränsen. men vi var beredda på att en sån tur inte skulle gå helt smärtfri. Istället var det första vi fick höra när vi kom till uppsamlingsplatsen att vi  "bara" är 13 personer idag så vi åker jeep istället. 10 trånga timmar senare var vi framme vid gränsen till Nepal, där vi sov några välbehövliga timmar på ett litet hostel för att sen åka ca 8 timmars slingrande uppförsbacke i en lokalbuss till staden Pokhara. Det var lite tufft till och från men ger man sig in i leken får man leken tåla och man kan tillägga att det endast kostade oss 80 kr för hela kalaset, inkl boende och mat. Såhär i efterhand kan man lungt konstatera att det va värt varje sekund.

Om ni har möjlighet, åk hit! (och tacka oss för tipset efteråt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar