onsdag 15 december 2010

Higher heights

Live`n direct from Nepal!




Godkväll Sverige. Vi har nu anlänt Nepals huvudstad Kathmandu. Vi har letat hotell och funnit ett vi nöjer oss med för nu, tagit en bit mat och sjunkit in lite i stadens kvällsstämning. Vi brukar gå ut med låga förväntningar för att inte bli besvikna, så vi laddade hårt med att älta orden från guideboken lonely planet i våra huvuden: “Kathmandu is regularly paralysed by political ferment, electricity cuts and traffic seizures on a scale that is almost apocalyptic.”

Än så länge verkar staden väldigt trevlig, vi har inte stött på några aggressiva politiska upprorsmän. Kaosartad trafik lärde vi oss hantera genom den hårda skolan i Indien. Strömavbrott har vi vant oss vid, större delarna av förmiddagar och eftermiddagar går fastigheternas egna strömgeneratorerna varma även i Pokhara. Vilket också här bidrar till att det mest livsnödvandiga samhällselementen kan få elektricitet, så som blinkande ljusslingor utanför butiker och restauranger.

Vi mår bra! När ni firade lucia där hemma spenderade vi dagen med att vila bort träningsvärken på hotellet. Det hade varit en händelserik vecka innehållande motorcykelturer i bergen och paragliding. Jonas spenderade helgen med att ta sig an Nepals vattendrag och floder med kajak. Jag och Emil gav oss iväg på trekking och besteg panchasseeberget. Klockan 5 på lördagmorgonen tog vi en timmes helvetisk promenad uppför de höga, långa, slingrande, stentrapporna till toppen av berget för att se soluppgången. Det var en slående vy, det är svårt att inte tro på en intelligent skapare när man skådar soluppgången över molntäckta dalar och himalayas toppar.

I dagarna kommer jag och Jonas försöka nå ännu högre adrenalinkickar. Om tekniken är med oss och tid finns kommer ännu en film upp i dagarna på hela det nepalesiska kalaset!

Höjdpunkten på trekkingen (i dubbel bemärkelse), på toppen av Panchassee när vi såg solen gå upp över molnen.



Må väl där hemma!
Peace/ Totte, Emil, Jonas

1 kommentar:

  1. Fy tusan vilken grym resa ni gör grabbar! Vi följer er med spänning här hemma i kalla Sverige (-7 grader och snö idag).

    Ha en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!!!!!!
    Mvh/Roffe Lundstedt

    SvaraRadera