lördag 22 januari 2011

Thai time


Hallå i stugan!
Vi vill börja med att varna för starka bilder, om ni är det minsta känsliga för avundsjuka så rekommenderar vi att stänga ner sidan nu och istället ägna sig åt snöskottning ;)


Nu befinner vi oss på en ö som heter Koh tao, det är en mycket mindre och gemytligare ö som inte är lika sönderturistad som Koh samui.
Här ser det ut som på dom finaste av vykort, helt kristallklart vatten, palmträd överallt och kritvita sandstränder. En riktig semester idyll med andra ord.
Att hålla koll på tid och dagar känns inte så viktigt här, ett exempel på det är att det tog en hel vecka innan vi märkte att våran enda klocka gick en timme före den lokala tiden.

Medans Jonas glider runt med sin kompis så hittar vi på lite andra aktiviteter, jag sprang på en av Thailands bästa tatuerare som håller på med en liten tatuering på mig. Jag måste säga att Thailands-tatueringar generellt sett är en mycket dålig idè, men jag är insatt i branschen och kollade noggrant upp hur han skötte hygien och sterilisering och att han dessutom hade vunnit
Solfaktor 70 och en salami/brie baguette
första, andra och tredjepris på senaste tatueringsmässan talade för att han kunde sina grejer, och resultatet blev över all förväntan.
Eftersom jag då inte kan bada på någon vecka så chillar jag mest på stranden och läser medans Totte sitter bakom skolbänken för att plugga till sig ett dyksertifikat. Här på Koh tao finns nämligen dykning och snorkling i världsklass så han tog tillfället i akt att skaffa ett billigt sertifikat genom en fyradagars-kurs. Vi har också fått lite rapporter från Jonas som verkar leva livets goda dagar på stränderna kring Phuket.



Om tre dagar packar vi väskorna igen och påbörjar en lång bussresa via Bangkok, och vidare till Laos.
Vi är kanske inte dom mest pålästa jordenrunt-resenärerna i trakten, För bara någon dag sedan så kunde vi inte nämna en enda stad i hela Laos men nu har vi köpt en guidebok som vi börjat plugga på lite lätt.
Vi återkommer med nya uppdateringar!


Simma lungt där hemma, borsta tänderna och ta hand om varandra!
Peaaace!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar