lördag 5 februari 2011


Saabadee!

Laos!
Här heter valutan kip och vi tar ut en miljon kip varje gång vi tar ut pengar ,Naturen är svårslagen, vi omgivs av höga bergsformationer i limesten och enorma floder flyter igenom hela landet.
Vi reste runt i Laos huvudstad Vientiene i några dagar och efter det slog vi oss ner i en liten by i mitten av landet som är ökänt bland backpackers för sin "tubing".
Med tubing menas att man flyter runt på ett bildäck i en stor flod med barer på varje sida som bokstavligt talat fiskar upp en och erbjuder gratis sprit och frestar med livsfarligaslänggungor, ruschkanor och hopptorn, under  torrsäsongen kan det här vara en mycket dum idè eftersom vattnet kan vara grunt med massa vassa stenar under.
Innan man ger sig ut på det måste man skriva på ett kontrakt som intygar att det är helt ok om man bl.a skulle dö på kuppen.

Dom senaste dagarna har vi spenderat i staden Luang prabang som är så smockad med tempel och intressant historia att hela staden finns med på Unescos världsarvslista. Staden är mycket mysig och inhängnad av Mekongfloden på ena sidan och Nam khanfloden på andra, varje kväll spärrar dom av huvudgatan för bilar
och gör plats för hundratals marknadsknallar som säljer souvenirer m.m
Den enda nackdelen är att priserna är betydligt högre här så vi rör oss tillbaks till Vientiene imorgon och sen vidare till Bangkok för att shoppa varma kläder inför Kina

Ursäkta segt uppdaterande på sista tiden, vi har haft fullt upp med att ta in Laos helt enkelt men vi kompenserar det med en kavalkad av sköna Laos-bilder. Håll till godo!
Copchaai lailai! Puss och kram!

Kaotisk marknad i Vientiene

En allmänt snygg mössa

Nån schnubbe

Brevid ett fint vattenfall

"Saabaaadeee"
Vi sprang på ett skandinaviskt cafè som hade lycka med mandelmassa. epic! 

Solnedgång i Vang vieng

Buddhastaty i grotta

"Blue lagoon" Naturlig swimmingpool

Vang vieng

Easy livin

Efter den här ansträngande stunden så vilade vi lite

"Tubing-floden"

Ute på landsbygden

Guesthouse-byte

Tempel 350 steg upp

En björn i Laos, otippat

Vattenfalls bad



Köttmarknad



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar