tisdag 15 februari 2011

China time!

Att landa i Hong Kong kändes lite som att landa på en annan planet.


Efter en förvirrad taxitur från flygplatsen sprang vi på Fredrik och Ingrid på gatan utanför hostelet som vi skulle mötas på, dom misstänkte att vi skulle vara tio äpplen högre än folkmängden och det tog bara nån minut tills dom fick syn på oss.
Första kvällen i Hong Kong fick vi vår första matupplevelse från landet och la upp lite lösa resplaner som vi sen fortsatte med direkt på morgonen efter.





Fredrik Berggren is here
  

Lite snus och lösviktsgodis kom flygande till oss

Hela huvudet snurrar av Kinesiska städer som för oss västerlänningar låter ungefär likadant och ännu värre blir det när vi försöker uttala dom för varandra, testa själv - Chassanje, Shyangsha, Zhanjaije, osv. Men om nån vecka eller två så sitter nog Kantonesiskan felfritt.
Efter lite shopping och konstig mat kollade vi på "symphony of lights" som är en ljusshow som alla skyskraporna har synkat ihop för att kunna göra reklam för sina skrytbyggen. Ungefär som i Värnamo, fast annorlunda =)

Symphony of lights
Senare på kvällen firade vi att vi är halvvägs in i resan!


För 12 veckor sedan lämnade vi ett regnigt Sverige och har hunnit med helt otroliga saker så här långt in i resan, man känner sig redan tusentals erfarenheter och upplevelser rikare och nu väntar 12 spännande veckor till. 
Nu är planen att utforska centrala Kina, via långa tågresor hoppas vi att få se världens största Buddha, terrakotta armén, världens största damm och förhoppningsvis få krama en jättepanda.
En miljard människor kan inte ha fel, Kina är ett grymt land!
Tills nästa gång! Peace`n love!
/ Emil, Totte, Jonas, Fredrik och Ingrid

(eftersom dom har hård Internet-cencur i Kina fick vi gå runt systemet och ta hjälp av en mamma Susanne, vi får se hur det blir med uppdateringar i framtiden)

1 kommentar:

  1. Hej, vi följer er här på bloggen. Fortsätt att uppdatera ofta.
    Jag kan varmt rekomendera www.anonine.se kostar ca 35 kronor för en månad. Ta den billiga varianten. Alltså inte open VPN. Den billiga fungerar alldeles utmärkt för era behov.
    Det hjälper er förbi de kinesiska internetmurarna.
    Hälsningar från Marie Leander, för tillfället i Beijing, Kina men snart tillbaka i Houston, Texas igen.
    Ha en fortsatt bra resa. (Pär hälsar också)

    SvaraRadera