torsdag 10 februari 2011

Hotter than hot



Godafton Sverige!
Flytande marknaden
Nu har vi bemästrat Bangkoks gator i fyra dagar. Vi har mest knatat runt på alla typer av marknader som finns här bl.a nattmarknad, amulett-marknad och igår tog vi en tur för att kolla in den flytande marknaden, sen har vi knatat runt mycket på Khao san road som är den populäraste och mest galna gatan i staden.
Antingen älskar man eller hatar Bangkok, Trafik-kaoset och avgaserna som blir när över 7.5 miljoner människor ska ta sig runt i staden drar ju ner trivseln ganska mycket men man kan också springa på smågator som är riktigt mysiga.
Temperaturen på dagarna är omännskligt varm, i skrivandets stund sitter vi på ett cafè med ac för att det är för varmt ute helt enkelt, men vi ska nog inte klaga?

Buddha park. Det sista vi såg av Laos
imorgon byter vi storstad till Hong kong, kl 2 sätter vi oss på flyget och landar tre timmar senare. Där kommer vi också möta upp två fd kollegor, Fredrik och Ingrid som kommer följa oss genom hela Kina i en månad. Ingrid har ursprung från Kina och pratar flytande kinesiska så hon kommer vara till stor hjälp eftersom 99.9 procent av kineserna inte kan engelska och vi är inga naturbegåvningar på kinesisk skrift, så vi kanske slipper äta hund och annat konstigt man kan få om man väljer blint från menyn och förhoppningsvis kommer vi lära känna Kina mycket bättre. 
Stay tuned! 
Ps, kul att så många följer bloggen, över 4500 besökare nu
Puss och kram!  
Oprah winfrey ville fråga lite om våran resa
 

1 kommentar:

  1. Ni ser ut att ha det bra! Skickar en hälsning till dig Emil från din mormor och morfar.

    Ha det bäst!
    Mvh/Roffe Lundstedt

    SvaraRadera